Sent under torsdagskvällen larmades Räddningstjänsten ut till Folkesta Köpcentrum i Eskilstuna. Det efter larm om en pågående brand i en byggnad.

Det var strax innan midnatt natten mot fredagen som larmet kom. Det ska ha handlat om en brand inne i en byggnad där flera butiker delar utrymme.

Brandorsak oklar

Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll, och man stannade sedan kvar ett tag under natten för att bland annat vädra ur lokalerna. Ingen människa ska ha kommit till skada i samband med nattens brand. Det var vid tillfället oklart vad som orsakat branden.

Drograttfyllerist stoppad vid Tunavallen

Vid halvettiden natten mot fredagen stoppade Polisen ett fordon för kontroll i området kring Tunavallen i Eskilstuna. Föraren misstänktes på något sätt vara berusad och togs därför med för provtagning.

– Föraren, en man i 20-årsåldern misstänks för drograttfylleri. Ytterligare tre personer kontrollerades i samband med detta, alla pojkar mellan 15 och 18 år, och samtliga misstänks nu för ringa narkotikabrott, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Stora problem att ringa Polisen på 11414

Under fredagsmorgonen och förmiddagen har det kommit uppgifter om att det just nu är stora problem med att komma fram till Polisen på deras telefonnummer 11414.

Det är oklart vad som orsakat problemen som uppges påverka hela landet, och en felsökning pågår.

pastedGraphic.png

– Det är möjligt att några enstaka samtal kommer igenom, men i stort är det väldigt svårt att komma fram just nu, uppger Polisen.

Polisen hoppas att problemet ska vara löst någon gång under fredagsförmiddagen.

112 fungerar

Larmnumret 112 uppges dock fungera som vanligt och ska inte ha påverkats. Dock är detta som bekant ett nummer som endast ska användas vid akuta ärenden och nödsituationer.

pastedGraphic_1.png

Monica Bergström, Polisen

Artikeln är publicerad av Pontus Tomas Widén den 2 december 2022 och sparad under Lokalt samt märkt brand, drograttfylleri, polisen.

Tidigare publ e-folket 2/12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *